İçeriğe geç

Nisâ 34 Ne Demek Istiyor

Nisa 34 neden dövün diyor?

Asıl amacın karısını dövmek değil, aileyi kurtarmak olduğu ortaya çıktı. İlgili ayette disipline çağrılan kişi karısı değil, davranışlarıyla aile yuvasının dağılmasına neden olan kadındır. Amaç karısını dövmek veya aşağılamak değil, çöküşün eşiğinde olan aileyi kurtarmaktır.

Suresi 34 ayet ne diyor?

Çeviri (Kur’an Yolu) Andolsun ki senden önceki peygamberler de yalanlandı. Fakat yalancılıkla suçlanıp eziyete uğradıkları halde sabrettiler. Sonunda yardımımız onlara geldi. Allah’ın sözlerini değiştirebilecek kimse yoktur.

Nisa suresi bize ne anlatmak istiyor?

Nisâ Suresi’nin nüzul sebebi: Surede, hicretin 5. veya 6. yılında Müreysi Gazvesi sırasında dinî hüküm ve uygulamalar arasında yer aldığı bilinen teyemmüm ayetinin bulunması, surenin büyük ölçüde bu yıllarda nazil olduğunu düşündürmektedir.

Nisa 34 kaçıncı cüz?

Kuran kelime anlamı 83 | NİSA SURESİ 34 – 37 (CÜZ 5) – YouTube.

Nisa 34 neyi anlatır?

İsyan etmelerinden korktuğunuz kadınları uyarın, onları yataklarında yalnız bırakın ve dövün. Eğer size itaat ederlerse, onlara karşı başka bir yol aramayın. Çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Peygamber efendimiz eşini dövmeyi neden yasakladı?

Peygamber (s.a.s.) vücuda dövme yaptırmak, dişleri inceltmek gibi uygulamaları yapmış; bunları yaratılışı değiştirme ve fıtratı bozma bağlamında değerlendirmiş, bunları yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak kalacaklarını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87 [5935-5948]; Müslim, Libâs, 120 [2125]).

34 sure nedir?

Sebe Suresi (Arapça: سورة سبأ) Kur’an-ı Kerim’in 34. suresidir. Sure 54 ayetten oluşmaktadır.

Isra suresi 34 ayette anlatılmak istenen nedir?

Yetimin malına yaklaşmayın. Ancak yapabileceğiniz en iyi şey, rüşt yaşına gelinceye kadar ona yaklaşmanızdır (malını korumak ve artırmak için). Ve ahdinizi (anlaşmanızı) yerine getirin. Zira kim sözünü bozarsa (kıyamet günü) bundan sorumlu olur.

Nisa suresi bize ne anlatıyor?

Tefsir (Kur’an Yolu) Nisa Suresi, aile üyelerinin, özellikle kadınların haklarını daha ayrıntılı olarak açıklar ve bu ayetle bir başka Cahiliye geleneğini ortadan kaldırır ve miras paylaşımında adil bir düzen kurar. İslam’dan önce Araplar kadınlara ve kızlara mirastan pay vermezlerdi.

4 kadınla evlilik hangi âyette?

Nisa Suresi 3. ayette esas alınan evlilik hükümlerine göre, bir erkek eşleri arasında adaletli davranmaya güç ve razı ise; bir erkeğin iki, üç veya dört olmak üzere birden fazla kadınla evlenmesi caiz olmakla birlikte, sadece bir kadınla evlenmesinin daha hayırlı olacağı belirtilmiştir.

Kuranda kaç eşe izin var?

İslam hukuku da çok eşliliğin kurumunu belirli koşullar ve gerekçeler altında izin verilen bir hüküm olarak kabul eder ve çok eşliliğin sayısını dörtle sınırlar. Çok eşlilik İslam hukukunda izin verilebilir olsa da, herkesin istediği gibi uygulayabileceği mutlak bir hak değildir.

Nisa suresinin bize vermek istediği mesaj nedir?

On beyitlik giriş bölümünde bütün insanların aynı ruhtan yaratıldığı ve yeryüzüne kadın ve erkek olarak dağıldığı belirtilirken, Allah’a saygının yanı sıra akrabalık bağlarına ve bir bakıma bütün insanlığa saygı gösterilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Kuranda kadının görevleri hangi ayette geçiyor?

Kuran-ı Kerim’de Müslüman kadınların rollerini, görevlerini ve haklarını anlatan “Nisa” adı verilen 176 ayet bulunmaktadır.

Nisa ne anlama gelir?

Nisa ismi; aşk, sevme duygusu, kadın anlamına gelir, Kuran-ı Kerim’in 4. suresidir.

Nisa suresi 33 ayet ne anlatıyor?

Allah’ın size verdiği serveti onlara verin. Kölelerinizi, dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için, iffetli kalmak isteseler bile, fuhuşa zorlamayın. Kim onları fuhuşa zorlarsa bilsin ki Allah, zorlandıkları takdirde onlara rahmet ve mağfiretiyle muamele edecektir.

Dövme ile ilgili Kuranda ne yazıyor?

Allah’ın insanlara verdiği fiziksel yapıyı, ihtiyaç olmadığı sürece bozmak caiz değildir. Kuran’da dövme yaptırmak hakkında “Haramdır, günahtır” diyen bir ayet yoktur.

Nisa suresi bize ne anlatıyor?

Şeriat hukukunun bazı hükümleri Nisa Suresi’ndeki ayetlere dayanmaktadır. Bu ayetler, ilk çiftin tek bir ruhtan yaratıldığının belirtilmesiyle başlar ve İslam’da evliliği, bir erkek ve bir kadın arasındaki ilişkiyi ve mirası düzenler.

Nisa suresi 35 ayette ne anlatılmak isteniyor?

Eğer onların (eşlerin) aralarının açılmasından endişe ederseniz, her iki tarafın yakınlarından bir hakem gönderin. Eğer barışmak isterlerse, Allah onlara barış verecektir. O, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır.

Nisa suresi 36 ayette verilmek istenen mesaj nedir?

Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşulara, uzak komşulara, yakın arkadaşlara, yolculara ve yönetiminiz altındakilere iyilik edin. Allah kibirlenen ve övünen hiç kimseyi sevmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir